Min kære far har et ordsprog: “Tillid er godt, kontrol er dobbelt så godt”.
– Det kan lyde lidt hårdt, men i nogle henseender er det en god rettesnor.
I den digitale markedsførings verden, giver det kun mening at bruge sin viden og erfaring, men ofte er det godt også lige at kontrollere, at det man siger/påstår nu også er korrekt.
Eksempel: Du vil lave et annoncebillede til en bilforhandler, men er i tvivl om du skal bruge et billede af en blå eller rød bil. Du mener selv, at den blå bil er bedst til dit billede.
I rigtigt mange tilfælde vil man gå med den blå bil, og så er den beslutningen taget.
Men.
Den digitale markedsføring gør det meget lettere rent faktisk at teste, om det er den blå eller røde bil, der giver bedst resultater (henvendelser, klik mm.). Det ville jo være ærgerligt at spilde sine penge på at bruge den blå bil, hvis den røde kunne generere 10 % bedre resultater, ikke?
– Det er her at splittesting kommer ind i billedet, altså en splittet test, der viser, om det er en blå eller røde bil, der vil give dig bedst resultater.
Splittesting
Tillid til dine egne evner og holdninger er en god ting, men nogle gange skader det ikke at kontrollere, om det nu også er sådan, det forholder sig for din målgruppe.
Facebook annoncering er en glimrende måde at splitteste på, da du konstant får feedback i form af aktivitet på dine annoncer, og den tilgængelige data er god.
Jeg selv splittester en del, for hele tiden at have noget data jeg kan tage beslutninger ud fra, så jeg kan få de bedst performende annoncer muligt. Med de tidligere blogindlæg her på Marketingfabrikken, har jeg bl.a. testet:
- Hvilken tekstopstilling der giver mest trafik
- Hvilken kontrastfarve der giver højest klikrate
Disse tests har givet mig nogle svar: Teksten i annoncerne skal være relativt kort og delt op i punkter, og kontrastfarven til mine annoncer skal være gul (tæt forfulgt af en skarp grøn).
Eksempel på splittesting – billedvalg
Det seneste indlæg var et trick til at få flere (relevante) likes til din Facebookside. Dette indlæg ville jeg gerne have sat lidt skub i, så jeg lavede et par annoncer, med henblik på at få trafik til det nævnte indlæg. I forvejen vidste jeg hvordan min tekst skulle opstilles, og at gul var en kontrastfarve der gav øget trafik.
Denne gang ville jeg teste, om jeg kunne øget antallet af klik (og dermed den samlede trafik), ved at sætte en lille “læs indlægget”-knap på mit annoncebillede.
De to annoncebilleder jeg testede mellem, er følgende to billeder – altså to næsten identiske billeder, men med den lille tilføjelse, at der er en knap, som peger ned på den integrerede “Læs mere”-knap i Facebooks annonce. Knappen er synliggjort med den gule farve, som jeg har testet mig frem til er den der giver mest trafik.
Den færdige annonce, som den så ud for modtageren så således ud (der var naturligvis også en variant uden knappen):
Eksempel på splittesting – resultater
Som du måske ved, så får man adgang til et væld af tal, når man annoncerer på Facebook. Til dette eksempel bruger jeg udelukkende CTR (klikraten), til at vurdere, om jeg fremover skal benytte mig af en knap, eller ej.
Uden knap: 2,012 % klikrate
Med knap: 2,873 % klikrate
Altså øger jeg min klikrate med 42,8 % (0,8% procentpoint), ved at indsætte en “Læs indlægget” knap.
I almindelige tal betyder det, at:
- For hver 1000 der ser annoncen, så er der 8 personer yderligere, som besøger min side, og læser blogindlægget.
- Altså 8 nye:
- læsere
- nyhedsbrevsmodtagere
- potentielle kunder
- (..indsæt selv dit mål)
- Altså 8 nye:
- Jeg får 42,8 % flere besøgende ved at bruge en “Læs indlægget” knap på mit billede, frem for ikke at gøre det
- Jeg kan sænke mit markedsføringsbudget, og samtidig få flere kunder (eller hæve det, og få endnu flere)
Ydermere kan du splitteste på mange andre parametre, og du kan bl.a. optimere på hvornår du vælger at annoncere og/eller poste på Facebook.
Pointe: Det kan betale sig at splitteste, og kontrol af egne holdninger er nogle gange bedre end tillid til dem.
Udnyt dit markedsføringsbudget
Som førnævnte eksempel har vist, så kan du med splittesting øge dine resultater betragteligt, eller bibeholde dem du har, til en lavere pris.
Hvis du ikke selv har tiden eller lysten til at annoncere, splitteste, splitteste igen, eller bare gerne vil have et professionelt bureau til at varetage din annoncering, så kan Marketingfabrikken hjælpe.
Er du ikke overbevist?
Her er tre eksempler på resultater jeg har skabt for andre:
- Fordoblet antallet af kunder uden at øge markedsføringsbudgettet
- Skaffet et kontinuerligt flow af kunder gennem stærk og gennemtestet annoncering
- Mere end tidoblet antallet af deltagere i Facebook-konkurrencer, uden at hæve budgettet
Send en besked på hej@marketingfabrikken.dk eller via kontaktformularen, så hjælper Marketingfabrikken dig med at skabe gode resultater gennem din annoncering.
Koster det mere at splitteste eller deler du dit samlede budget op i mindre dele? og er det to forskellige annoncer du sætter op?
Hej Anja,
På kort sigt er det principielt set dyrere at splitteste, da du kører dobbelt annoncering. Skal det gøres helt rigtigt, skal du have to individuelle annoncesæt, og bruge samme beløb på begge til begge annoncetyper (lad os kalde dem rød og blå). På den måde vil du, når perioden er slut, kunne se, hvilken annonce der giver bedst.
I mange tilfælde kan du dog godt komme udenom ved at køre de forskellige annoncer under samme annoncesæt. Ret hurtigt tegner der sig en tendens, og medmindre tallene er ekstremt tætte, kan du med relativ stor sikkerhed udelukke de dårligst performende.
Vær dog opmærksom på, at dette gør Facebook helt automatisk for dig, da den forsøger at dele de annoncer ud, der jf. algoritmen har størst sandsynlighed for succes.
Det blev et temmelig langt svar – jeg håber, at du kan bruge det til noget 🙂
Med venlig hilsen
Mads
Marketingfabrikken